Skip to main content

Ouderraad (OR)

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Ouderraad (OR) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt.

De grootste activiteiten waarbij de OR het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, twee schoolvoetbaltoernooien, de avondvierdaagse, schoolfotograaf en het zomerfeest.

Wat doet de Ouderraad (OR)?

 

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Ouderraad (OR) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt. De grootste activiteiten waarbij de OR het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, een schoolvoetbaltoernooi, de avondvierdaagse, schoolfotograaf en het zomerfeest.

De Ouderraad bestaat uit een bestuur (bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester), algemene leden en een vertegenwoordiger vanuit het leerkrachtenteam. We streven ernaar dat onder de algemene leden van de Ouderraad alle bouwen (onder-, midden- en bovenbouw) zijn vertegenwoordigd. De Oudervereniging komt ongeveer 6 avonden per jaar bij elkaar om te vergaderen, deze data worden met elkaar vastgesteld aan het begin van het nieuwe schooljaar. Binnen de Ouderraad wordt per activiteit of feest een kleinere commissie samengesteld. Deze commissie komt een aantal keer bij elkaar in een kleiner comité en stemt de plannen van de Ouderraad af met de ideeën van het leerkrachtenteam.

Om alle feestelijkheden te kunnen organiseren voor de kinderen vraagt de Ouderraad een jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage aan alle ouders. De hoogte van deze bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en in september gecommuniceerd met de ouders. De gelden worden beheerd door de penningmeester en deze is samen met het bestuur verantwoordelijk voor de gehele jaarlijkse begroting. 

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan de Ouderraad? Dat kan, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen. Als je ons wilt komen versterken, spreek dan één van ons aan of mail naar: ov.zevensprong@degroeiling.nl

We stellen ons even voor!

Laurens Secretaris

Remco Penningmeester

Winny

Suzanne

Lindsey

Wendy

Winny

Beste lezer, mijn naam is Winny, moeder van Beau en Saar. Ik ben parttime werkzaam bij Hooftman Autobedrijf in Waddinxveen en daarnaast werk ik voor mezelf als schoonheidsspecialiste / visagiste. Ik ben slecht in stilzitten en graag creatief.

Al geruime tijd bij de OV en sinds september 2020 vervul ik de taak van penningmeester. Tevens ben ik actief in een aantal (feest) -commissies zoals kerstfeest, schoolfotograaf en het zomerfeest.

Het leukste is dat we er samen steeds weer iets moois van proberen te maken, het team, de ouders en de OV!

Laurens

Laurens is 42 jaar en komt uit Waddinxveen. Hij is vader van Valerie  en Juliette welke beide op de Zevensprong zitten. In het dagelijks leven is hij zelfstandig IT-Security Consultant en wordt hij ingehuurd door bedrijven om hen te adviseren op dit gebied.

Voor de OR van de Zevensprong vervult hij de rol van secretaris en houdt hij zich bezig met uitdagingen rondom ICT: specifiek op dit moment zijn de (nieuwe) website en de (digitale) schoolbibliotheek. Hij vindt het erg leuk om iets bij te kunnen dragen aan de school en zijn kennis en ervaring daarvoor in te kunnen zetten.

Callista

Callista is woonachtig in Waddinxveen samen met haar 4 kinderen waarvan er 3 op de Zevensprong zitten. Amira in de Springbokken, Ilias in de Koala's en Nour in de Panters.

Ze is dit moment druk bezig met het opzetten van haar eigen coachingspraktijk waarbij zij haar cliënten o.a. ondersteund door de inzet van etherische oliën voor emotionele ondersteuning en diverse massagetechnieken voor ontspanning. In mijn weinige vrije tijd tekent ze  graag, schrijft ze en is ze veel buiten te vinden.

Met ingang van het vorige schooljaar maakt ze deel uit van de OV en gaat ze samen met de rest van de OV zich met veel plezier inzetten voor de organisatie van de vele leuke activiteiten.

Suzanne

Suzanne is een geboren en getogen Boskoopse. Moeder van 4 kids, waarvan alleen de jongste nog op de basisschool, groep 2 bij de Panters.

Al ruim 20 jaar werkzaam in de wijkverpleging, wat ze met hart en ziel doet. Ook is ze regelmatig te vinden op het voetbalveld, nee niet voor de kinderen maar ze speelt zelf.

Altijd nauw betrokken geweest bij de basisschool van de kinderen in vele vormen: luizenmoeder, overblijfmoeder, biebmoeder enz en nu dan in de OV.

Lindsey

Hallo allemaal! Ik ben Lindsey Hermans en ik woon samen met Dean en Ella in Waddinxveen. Ella zit in groep 4 van de Herten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig illustrator in mijn bedrijf studio.hrmns.

Sinds 2021/2022 heb ik mezelf aangesloten bij de OV. School is meer dan alleen maar leren. Door te helpen bij de OV hoop ik dat we van de speciale (feest)dagen op school iets moois kunnen maken, zodat alle kinderen er later met plezier aan terugdenken.

Remco

Remco is 40 jaar en komt uit Boskoop. Hij is vader van Sofie (10) en Sara (6), beide meiden zitten op de Zevensprong.Remco is werkzaam bij Volvo Hooftman als service-verantwoordelijke.

Remco is sinds 2020 lid van de oudervereniging en doet naast deze bezigheden ook de administratie voor de tussen schoolse opvang.
Hij vindt het leuk om betrokken te zijn en te helpen bij de activiteiten die worden georganiseerd op school.

Wendy

Wendy is moeder van 3 kinderen, waarvan er inmiddels 2 De Zevensprong al hebben verlaten. Sem zit in groep 6 en heeft het net als zijn zussen het erg naar zijn zin op school.

Zij loopt al 13 jaar rond op De Zevensprong als ouder maar nu sinds afgelopen schooljaar, 2020/2021, als OV-lid. 

Wij maken gebruik van cookies

Wij maken uitsluitend gebruik van functionele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.

Back to top