Skip to main content

Oudervereniging

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Oudervereniging (OV) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt.

De grootste activiteiten waarbij de OV het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, twee schoolvoetbaltoernooien, de avondvierdaagse, de schoolfotograaf en het zomerfeest.

Wat doet de Oudervereniging (OV)?

 

We hebben op Basisschool de Zevensprong een actieve Oudervereniging (OV) die het team van de school bij iedere activiteit en feesten ondersteunt. De grootste activiteiten waarbij de OV het leerkrachtenteam ondersteunt zijn onder andere het boekenbal, Sinterklaasfeest, kerstfeest, carnavalsfeest, twee schoolvoetbaltoernooien, de avondvierdaagse, de schoolfotograaf en het zomerfeest.

De Oudervereniging bestaat uit een bestuur (bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester), algemene leden en een vertegenwoordiger vanuit het leerkrachtenteam. We streven ernaar dat onder de algemene leden van de Oudervereniging alle bouwen (onder-, midden- en bovenbouw) zijn vertegenwoordigd. De Oudervereniging komt ongeveer 6 avonden per jaar bij elkaar om te vergaderen, deze data worden met elkaar vastgesteld aan het begin van het nieuwe schooljaar. Binnen de Oudervereniging wordt per activiteit of feest een kleinere commissie samengesteld. Deze commissie komt een aantal keer bij elkaar in een kleiner comité en stemt de plannen van de Oudervereniging af met de ideeën van het leerkrachtenteam.

Om alle feestelijkheden te kunnen organiseren voor de kinderen vraagt de Oudervereniging een jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage aan alle ouders. De hoogte van deze bijdrage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en in september gecommuniceerd met de ouders. De gelden worden beheerd door de penningmeester en deze is samen met het bestuur verantwoordelijk voor de gehele jaarlijkse begroting. De verantwoording wordt afgelegd naar alle OV-leden in het jaarlijkse financiële verslag, deze wordt tevens gepubliceerd op de website. Daarnaast is er een onafhankelijke kascommissie die ieder jaar een kascontrole uitvoert. Leuk om te weten is dat er voor ieder kind vanaf zijn of haar kleutertijd, jaarlijks 5 euro wordt gereserveerd voor het afsluitende kamp in groep 8.

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan de Oudervereniging? Dat kan, we zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen. Als je ons wilt komen versterken, spreek dan één van ons aan of mail naar: ov.zevensprong@degroeiling.nl

We stellen ons even voor!

Angela Voorzitter

Winny Penningmeester

Laurens Secretaris

Callista

Marieke

Suzanne

Lindsey

Remco

Wendy

Sophie

Angela

Angela heeft 2 kids op de Zevensprong. Tim in de Kikkers en Lisa in de Eekhoorns, beiden bovenbouw. In het dagelijks leven ondersteun ik mijn man bij zijn timmer- en onderhoudsbedrijf en ben veel creatief bezig.

Ik vind het fijn om betrokken te zijn bij de school waar mijn kids op zitten en het leuk en gezellig te maken voor alle kids door te helpen bij de organisatie van de activiteiten.

Ik blijf nog een jaar voorzitter en ga mijn activiteiten dan langzaam overdragen aan de gezellige andere leden van de OV, die er dan een mooi feestje van mogen maken voor de kinderen als mijn kids naar de middelbare vertrekken.

Winny

Beste lezer, mijn naam is Winny, moeder van Beau en Saar. Ik ben parttime werkzaam bij Hooftman Autobedrijf in Waddinxveen en daarnaast werk ik voor mezelf als schoonheidsspecialiste / visagiste. Ik ben slecht in stilzitten en graag creatief.

Al geruime tijd bij de OV en sinds september 2020 vervul ik de taak van penningmeester. Tevens ben ik actief in een aantal (feest) -commissies zoals kerstfeest, schoolfotograaf en het zomerfeest.

Het leukste is dat we er samen steeds weer iets moois van proberen te maken, het team, de ouders en de OV!

Laurens

Laurens is 41 jaar en komt uit Waddinxveen. Hij is vader van Valerie (8) en Juliette (5) welke beide op de Zevensprong zitten. In het dagelijks leven is hij zelfstandig IT-Security Consultant en wordt hij ingehuurd door bedrijven om hen te adviseren op dit gebied.

Voor de OV van de Zevensprong vervult hij de rol van secretaris en houdt hij zich bezig met uitdagingen rondom ICT: specifiek op dit moment zijn de (nieuwe) website en de (digitale) schoolbibliotheek. Hij vindt het erg leuk om iets bij te kunnen dragen aan de school en zijn kennis en ervaring daarvoor in te kunnen zetten.

Callista

Callista is woonachtig in Waddinxveen samen met haar 4 kinderen waarvan er 3 op de Zevensprong zitten. Amira in de Springbokken, Ilias in de Koala's en Nour in de Panters.

Ze is dit moment druk bezig met het opzetten van haar eigen coachingspraktijk waarbij zij haar cliënten o.a. ondersteund door de inzet van etherische oliën voor emotionele ondersteuning en diverse massagetechnieken voor ontspanning. In mijn weinige vrije tijd tekent ze  graag, schrijft ze en is ze veel buiten te vinden.

Met ingang van het vorige schooljaar maakt ze deel uit van de OV en gaat ze samen met de rest van de OV zich met veel plezier inzetten voor de organisatie van de vele leuke activiteiten.

Marieke

Marieke is sinds november 2021 woonachtig aan het randje van Hazerswoude-dorp. Ze heeft 3 zoons die vanaf dit schooljaar alledrie op de Zevensprong zitten: Maui (groep 1, Panters), Kenai (groep 2, Herten), en Denali (groep 5, Kangoeroes). Marieke werkt als senior scientist bij een pharmaceutisch bedrijf in Leiden en heeft naast een drukke baan en 3 jochies, hond en poes, veel te veel hobbies. Ze houdt van SUPpen, hardlopen, kamperen, haken, knutselen, en, sinds ze aan randje Boskoop woont, tuinieren.

De oudste twee jongens zijn in januari 2022 op de Zevensprong gestart. Ze zijn geweldig ontvangen en hebben heel snel hun plekje gevonden. Ook Marieke en haar man Sjoerd hebben niets dan lof voor de Zevensprong. Nu ook de jongste is begonnen op school wilde Marieke graag haar steentje bijdragen aan het organiseren van activiteiten. Daarnaast lijkt het haar een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Sophie

Sophie Snaphaan - de Zeeuw moeder van Bryan de Zeeuw. Getrouwd met Jan Paul de Zeeuw waar zij samen nog een zoon mee heeft Jayden genaamd. Zij wonen dicht bij de Zevensprong in het mooie pittoreske Boskoop-city.

Als moeder is zij er veel voor haar jongens en geniet van het moederschap. Vanaf schooljaar 2021-2022 is zij lid van de Oudervereniging, wij maken er voor de kinderen graag een extra leuke schooltijd van met leuke activiteiten en feesten. Met plezier ben ik betrokken bij de school waar haar zoon op zit.

Suzanne

Suzanne is een geboren en getogen Boskoopse. Moeder van 4 kids, waarvan alleen de jongste nog op de basisschool, groep 2 bij de Panters.

Al ruim 20 jaar werkzaam in de wijkverpleging, wat ze met hart en ziel doet. Ook is ze regelmatig te vinden op het voetbalveld, nee niet voor de kinderen maar ze speelt zelf.

Altijd nauw betrokken geweest bij de basisschool van de kinderen in vele vormen: luizenmoeder, overblijfmoeder, biebmoeder enz en nu dan in de OV.

Lindsey

Hallo allemaal! Ik ben Lindsey Hermans en ik woon samen met Dean en Ella in Waddinxveen. Ella zit in groep 4 van de Herten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig illustrator in mijn bedrijf studio.hrmns.

Sinds 2021/2022 heb ik mezelf aangesloten bij de OV. School is meer dan alleen maar leren. Door te helpen bij de OV hoop ik dat we van de speciale (feest)dagen op school iets moois kunnen maken, zodat alle kinderen er later met plezier aan terugdenken.

Remco

Remco is 40 jaar en komt uit Boskoop. Hij is vader van Sofie (10) en Sara (6), beide meiden zitten op de Zevensprong.Remco is werkzaam bij Volvo Hooftman als service-verantwoordelijke.

Remco is sinds 2020 lid van de oudervereniging en doet naast deze bezigheden ook de administratie voor de tussen schoolse opvang.
Hij vindt het leuk om betrokken te zijn en te helpen bij de activiteiten die worden georganiseerd op school.

Wendy

Wendy is moeder van 3 kinderen, waarvan er inmiddels 2 De Zevensprong al hebben verlaten. Sem zit in groep 6 en heeft het net als zijn zussen het erg naar zijn zin op school.

Zij loopt al 13 jaar rond op De Zevensprong als ouder maar nu sinds afgelopen schooljaar, 2020/2021, als OV-lid. 

Back to top